Delingsøkonomi: 1 delebil erstatter 10 private biler

I 25 år har bilkollektivet hatt som formål å la våre medlemmer erstatte behovet for egen bil. Sammen ønsker vi å bidra til en grønnere by og et bedre miljø med færre biler og mindre unødvendig kjøring.

Delingsøkonomi sparer Oslo for Biler

Fornøyde medlemmer og forskning viser at det virker. Transportøkonomisk Institutt har anslått at hver av Bilkollektivets 500 biler erstatter omtrent ti privateide. Med andre ord har Bilkollektivets medlemmer spart Oslo for over 4500 biler. Biler som ikke skal produseres, kjøres, parkeres eller skrotes – de mest miljøvennlige bilene som finnes!

En illustrasjon på delingsøkonomi: Ti biler med en stor røy. Deretter et likhetstegn til en delebil med liten eksos.

Slik fungerer non-profit bildeling

Det er dyrt å eie sin egen bil. Skikkelig dyrt! Ikke bare må du betale for selve bilen, men ekstrakostnader som forsikring, bensin, bompenger, parkering og vedlikehold gjør det raskt dyrt å eie sin egen bil.

Som medlem i Bilkollektivet betaler du kun for bilen når du bruker den. Om du har behov for bilen en kveld eller en helg trenger du bare å reservere den, og betale for hver time eller døgn du leier den i tillegg til kilometerene du kjører.

Slik er det mye penger å spare på bildeling.

Du har i tillegg tilgang til akkurat den biltypen du trenger til det behovet du har akkurat nå. Hvis du trenger en bybil er elbilene våre perfekte. Skal du på hyttetur reserverer du bare en av våre SUVer. Skal du flytte er varebilene perfekte til flyttelasset.

Det beste av alt: det er super enkelt. Du trenger ikke fylle ut masse papirarbeid hver gang du skal leie en av kollektivets biler. Bare reserver bilen i appen, og bruk den. Les gjerne mer om bybil Oslo fordelene.


Dette er Bilkollektivet:

  • Bilkollektivet er et medlemseid bilfelleskap – et klassisk bilkollektiv
  • Du betaler en månedskontigent på 96 kroner. Utover det betaler du bare for det du bruker.
  • Prisen inkluderer drivstoff. Disse prisene blir billigere ved langturer og hvis du leier den over lenger tid. Hele prislisten finner du her
  • Bilkollektivet er eid av brukerne og non-profit.

100% delt og eid av medlemmene. Det kaller vi ekte delingsøkonomi!


Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev