Om Bilkollektivet

Norges eldste bildelingstjeneste med 30.000 medlemmer

Ideen bak Bilkollektivet startet da en vennegjeng fra Fremtiden i våre hender, Natur og ungdom og Naturvernforbundet ble enige om å dele på noen få biler istedenfor å kjøpe én hver. Kort tid etterpå, i 1995, ble Bilkollektivet stiftet som andelslag.

Siden da har vi utviklet oss til å bli en av Norges største leverandører av bildeling. En profesjonell aktør i et konkurranseutsatt marked. Men også en litt annerledes aktør som fremdeles bærer med seg de ideelle verdiene og organisasjonsformen den er tuftet på.

Bilkollektivet-6751 kopi

Ideell og demokratisk

Bilkollektivet er en ideell medlemsbedrift med en visjon om å gjøre privatbil overflødig.
Som ideell virksomhet arbeider vi kun for å oppnå formålsparagrafen som er nedfelt i vedtektene:

«Bilkollektivet er en ideell organisasjon som tilbyr delte kjøretøy som erstatning for privatbiler. Vi skal gjennom dette bidra til et grønnere og bedre miljø med færre biler og mindre unødvendig kjøring. Det gjør vi gjennom en solid demokratisk medlemsorganisasjon med tilbud til et bredt lag i samfunnet.»

At vi er ideelle innebærer også at alle inntektene fra virksomheten investeres tilbake til organisasjonens formål. Det er ingen enkeltpersoner, familier eller eierselskap som skal ta ut profitt.

Det er årsmøte som bestemmer vedtektene, og velger et styre som skal forvalte virksomheten ut ifra disse. Alle som har betalt andelsinnskudd til Bilkollektivet er medeier i samvirket og har forslags- og stemmerett i Årsmøtet.

Alle kan bli medeiere, og en medeier har alltid bare en stemme. Det er altså ikke mulig å kjøpe seg innflytelse eller eiermakt. Slik sikres et bredt eierskap og demokratisk grunnprinsipp for virksomheten.

Ledelse

Morten

Morten Munch-Olsen
Administrerende direktør

Morten er vår lidenskapelige leder som brenner for at bildeling skal bli enda bedre og mer miljøvennlig - for stadig flere. Hans mantra er best for medlemmene, miljøet og samfunnet gjennom brukerfokusert tjenesteutvikling og lønnsom vekst.

icon mail  morten@bilkollektivet.no

icon phone  913 54 334

Marius Urdal Makilla

Marius Urdal-Makilla
Økonomidirektør

Som non-profit-selskap går alle inntektene til å finansiere driften. Marius er ansvarlig for økonomistyring og rapportering. Han bidrar til at vi har en sunn og god økonomi til å utvikle og levere best mulige tjenester til våre medlemmer og brukere.

icon mail  marius@bilkollektivet.no

icon phone  902 56 936

Alexander

Alexander Børstad
Driftsdirektør

Alexander er ansvarlig for at vi har riktige biler på riktige steder, og i god stand for medlemmene når de trenger det. Det innebærer blant annet anskaffelser og drift av bilflåten, finne gode oppstillingsplasser samt ledelse av driftsteamet.

icon mail  alex@bilkollektivet.no

icon phone  911 98 313

Vilkår og vedtekter

Alle medlemmer i Bilkollektivet er også medeiere med stemmerett i årsmøtet. Årsmøtet velger styre og fastsetter virksomhetens vedtekter. Vilkår for bruk av tjenesten er fastsatt av styret og nedfelt i våre vilkår. Vi håndterer persondata, og har en personvernerklæring.

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev

sm fb sm igsm tw sm li