Om Bilkollektivet

En av Norges største bildelingstjenester

Ideen bak Bilkollektivet startet da en vennegjeng fra Fremtiden i våre hender, Natur og ungdom og Naturvernforbundet ble enige om å dele på noen få biler istedenfor å kjøpe én hver. Kort tid etterpå, i 1995, ble Bilkollektivet stiftet som andelslag.

Siden da har vi utviklet oss til å bli en av Norges største leverandører av bildeling. En profesjonell aktør i et konkurranseutsatt marked. Men også en litt annerledes aktør som fremdeles bærer med seg de ideelle verdiene og organisasjonsformen den er tuftet på.

Team Bilkollektivet

Ideell og demokratisk

Bilkollektivet er en ideell medlemsbedrift med en visjon om å gjøre privatbil overflødig.
Som ideell virksomhet arbeider vi kun for å oppnå formålsparagrafen som er nedfelt i vedtektene:

«Bilkollektivet er en ideell organisasjon som tilbyr delte kjøretøy som erstatning for privatbiler. Vi skal gjennom dette bidra til et grønnere og bedre miljø med færre biler og mindre unødvendig kjøring. Det gjør vi gjennom en solid demokratisk medlemsorganisasjon med tilbud til et bredt lag i samfunnet.»

At vi er ideelle innebærer også at alle inntektene fra virksomheten investeres tilbake til organisasjonens formål. Det er ingen enkeltpersoner, familier eller eierselskap som skal ta ut profitt.

Det er årsmøte som bestemmer vedtektene, og velger et styre som skal forvalte virksomheten ut ifra disse. Alle som har betalt andelsinnskudd til Bilkollektivet er medeier i samvirket og har forslags- og stemmerett i Årsmøtet.

Alle kan bli medeiere, og en medeier har alltid bare en stemme. Det er altså ikke mulig å kjøpe seg innflytelse eller eiermakt. Slik sikres et bredt eierskap og demokratisk grunnprinsipp for virksomheten.

Ansatte

Morten

Morten Munch-Olsen
Direktør / daglig leder

Morten er vår lidenskapelige leder som brenner for at bildeling skal bli enda bedre og mer miljøvennlig - for stadig flere. Hans mantra er best for medlemmene, miljøet og samfunnet gjennom brukerfokusert tjenesteutvikling og lønnsom vekst.

icon mail  morten@bilkollektivet.no

icon phone  913 54 334

Haakon

Haakon Hals
Markedssjef

Haakon har ansvar for markedsføring og kommunikasjon med eksisterende medlemmer. Han jobber for at stadig flere skal lære om Bilkollektivet og non-profit bildeling: Smart, enkelt, økonomisk og trendy!

icon mail  haakon@bilkollektivet.no

icon phone  482 23 313

Alexander

Alexander Børstad
Driftssjef

Alexander er ansvarlig for at vi har riktige biler på riktige steder, og i god stand for medlemmene når de trenger det. Det innebærer blant annet anskaffelser og drift av bilflåten, finne gode oppstillingsplasser samt ledelse av driftsteamet.

icon mail  alex@bilkollektivet.no

icon phone  911 98 313

Marius Urdal Makilla

Marius Urdal-Makilla
Økonomisjef

Som non-profit-selskap går alle inntektene til å finansiere driften. Marius er ansvarlig for økonomistyring og rapportering. Han bidrar til at vi har en sunn og god økonomi til å utvikle og levere best mulige tjenester til våre medlemmer og brukere.

icon mail  marius@bilkollektivet.no

icon phone  902 56 936

student-ikon

Christin Skarning
Medlemsservice

Gode brukeropplevelser er en av våre viktigste prioriteter. Christin gjør sitt beste for å hjelpe brukerne, enten de står fast eller lurer på noe.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Abbas

Abbas Alhaghassan
Driftskoordinator og skadeansvarlig

Abbas er en viktig del av vårt driftsteam. Han er med på å sørge for at bilene er i god stand, og hjelper medlemmene dersom de har problemer eller uhellet er ute.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Dashty

Dashty Ahmedshek Mohammed
Bilfaglig rådgiver

Dashty er vår egen biloppretter. Han sørger for billigst og best mulig skadeoppretting når noen er uheldig å lage en bulk eller to. Han er også sentral i alle i biltekniske spørsmål.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

privat-person

Anas Ballagneche
Driftstekniker

Anas er en viktig del av vårt serviceteam som er på veien for å holde bilene våre i god stand. Han fikser problemer, kjører biler til service og verksteder, samt plasserer ut nye biler for medlemmene våre.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Odd Arne

Odd Arne Fredriksen
Driftstekniker

Odd Arne er en viktig del av vårt driftsteam som er på veien for å holde bilene våre i god stand. Han plasserer ut nye biler, kjører biler til service og verksted, og mye annet. Han er også vår dekkmester, og sørger for at bilene våres alltid har gode dekk å rulle på.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Kjetil

Kjetil Fjelstad Gujord
Driftstekniker

Kjetil er en viktig del av vårt serviceteam som er på veien for å holde bilene våre i god stand. Han fikser problemer, kjører biler til service og verksteder, samt plasserer ut nye biler for medlemmene våre.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Anitra

Anitra Sandvold
Økonomikonsulent

Anitra hjelper oss å holde styr på pengesekken vår, med spesielt fokus på kundereskontro og fakturering.

icon mail  kontaktskjema

icon phone  478 61 010

Vilkår og vedtekter

Alle medlemmer i Bilkollektivet er også medeiere med stemmerett i årsmøtet. Årsmøtet velger styre og fastsetter virksomhetens vedtekter. Vilkår for bruk av tjenesten er fastsatt av styret og nedfelt i våre vilkår. Vi håndterer persondata, og har en personvernerklæring.

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev

sm fb sm igsm tw sm li