Bybil i Oslo? | Slik kan du spare med bilkollektiv

Det er dyrt å eie bil. Kanskje enda dyrere om du bor i byen, om vi tar vanskeligheter med parkering og bomstasjoner med i beregningen. Årlig må privatbileiere punge ut for lån, forsikringer og drivstoff, og den årlige bilkostnaden i storbyen kan bli skyhøy.

Har du noen gang tenkt: “det er dyrt å eie egen bil”?

Kanskje du vurderer en bybil i Oslo?

Bybil Oslo
Bilkollektivet har elbiler, stasjonsvogner, småbiler, 7-setere, SUV-er og både små og store varebiler i bilparken.

Du er nok ikke alene. Hvis du bor i byen er det nok enda dyrere, hvis du regner med parkering og kostnaden med bompenger.

Hver år må en privatbileier punge ut store summer for lån, forsikring, drivstoff og bompenger.

I tillegg kommer de skjulte kostnadene med bil. Bilen taper seg i verdi. Bilen trenger vedlikehold, reprasjoner, vask og påfyll med spylervæske.

Den årlige kostnaden for å ha bil i byen kan dermed bli skyhøy.

Vi har regnet på det, og totalt kan bilen koste deg over 80.000 kroner hvert år. Hvis du bruker bilen din er av og til har du fortsatt de samme faste utgiftene til bilen som en som bruker bilen ofte.

For deg som bruker bilen lite, men er avhengig av den når du først trenger den kan bildeling av bybil være en smart løsning.

Du kan faktisk spare titalls tusen kroner ved å bli medlem i Bilkollektivet.

Over 400 bybiler i Oslo

Vi har sett nærmere på regnestykket for hva det faktisk koster med bil i byen i denne artikkelen, og svaret er klart: om du kjører rundt 5000 kilometer i året kan du spare mye penger på å dele bil med andre.

Bilkollektivet er landets eldste bildelingstjeneste. Siden 1995 har vi sørget for færre biler i byen og reduserte bilkostnader for medlemmene våre. Hos oss er det et spleiselag der alle medlemmene kjøper en andel i selskapet, og leier bilen når de trenger den. Alle penger går til å videreutvikle kollektivet, slik at du som medlem får et bedre tilbud.

I dag har vi over 10.000 medlemmer, over 400 biler i rotasjon og vi utvider stadig. Bilene våre kan du leie i Oslo, men vi samarbeider også med Trondheim Bilkollektiv og Bildeleringen i Bergen .

– I dag nærmer vi oss 450 biler, og er opptatte av å kun velge økonomiske biler med alt av sikkerhetsutstyr og komfort. Fremover skal vi satse hardt på en grønnere bilpark med flere elbiler og hybrider. I dag har vi 54 helelektriske biler, blant annet 10 Jaguar iPace, og ytterligere 18 Opel Ampera kommer i løpet av våren. Bilkollektivet skal være for medlemmene, og vi skal være det suverent beste alternativet til å eie privatbil

Markedssjef i Bilkollektivet Haakon Hals.
Haakon hals foran en sort bybil med teksten bilkollektivet på.

Hva koster det å leie en bybil?

Som medlem i Bilkollektivet er du medeier for alle bilene i flåten vår. Derfor trenger du ikke leie bil hos oss, du trenger bare å reservere den. Som medlem betaler du kun for tiden du bruker og antall kilometer du kjører. Bompenger, drivstoff, lading, forsikringer og annet er inkludert i innmeldings- og årskontigenten. Prisene avhenger av hvilken bil (eller elektrisk lastesykkel!) du bruker. Du finner en prisoversikt her.

Et vanlig medlemskap gjelder for to sjåfører, og aldersgrensen er 18 år. Det er flere typer medlemskap: student (1 sjåfør), privat (2 sjåfører) og bedrift (10 sjåfører).

– Vårt mål er å bidra til at folk kjører mindre bil for å gi et bedre miljø, frigjøre areal og hjelpe folk spare penger.

I regnestykket vårt så vi også på de reelle kostnadene med Bilkollektivet. I gjennomsnitt kjører et medlem av Bilkollektivet mellom 2000 og 5000 kilometer per år. Turene er en blanding av langturer og småturer i løpet av en måned, og en blanding av elbil, stasjonsvogn eller SUV.

For dette betaler et medlem av bilkollektivet mellom 15.000 kroner og 35.000 kroner årlig.

En liten tur på 10 kilometer over tre timer koster 163 kroner og 220 kroner med en av våre varebiler (link: varebil). En helgetur med en av våre SUVer (link: SUV) kan koste rundt 2100 kroner. Dette inkluderer bensin/lading, bompenger og forskring.

I bilparken til Bilkollektivet har vi elbiler , stasjonsvogner, småbiler, 7-setere, SUV-er og både små og store varebiler i bilparken.

Slik funker det med bybil hos oss

Du trenger ikke møte opp personlig på Bilkollektivets kontorer om du skal leie en bil av oss. Alt av booking foregår gjennom appen eller på nettsidene. I tillegg får du en universal bilnøkkel utlevert ved innmelding. Denne nøkkelen gir deg tilgang til alle våre bybiler. Du kan leie biler når du vil. Du kan leie en bil for noen timer, for noen dager eller lengre frem i tid.

Med Bilkollektivet-kortet har du én nøkkel til over 400 biler.

10 1100x734
Med Bilkollektivet-kortet har du én nøkkel til over 400 biler.

Bilkollektivet har faste parkeringsplasser over hele Oslo, og du både henter og leverer bilen på samme sted. Du finner en oversikt over parkeringsplasser her.

I bilparken har vi alt fra mellomklasse elbil, premium elbil (Jaguar iPace), småbil, stasjonsvogner, SUV, 7-seter og liten til stor varebil. Enten du skal en svipptur hjem til mor og far, en tur på hytta eller innom IKEA finner du bilen som passer for deg. (husk linker)

Og hei, det er tillatt med både øvelseskjøring og frakt av hund. Så lenge du følger lover og regler er det null problem!

Så hva sier du? Vurderer du å kutte ut privatbilen? Bli medlem i Bilkollektivet i dag!


Dette er Bilkollektivet

  • For å melde deg inn i Bilkollektivet kjøper du en andel, som blir tilbakebetalt når du melder deg ut
  • Du betaler en månedskontigent på 96 kroner, og ellers bare for bruk
  • Eksempel på pris for bruk av bil, er kr 36 kr/time og 3,60 kr/km for en bil i mellomklassen. Drivstoff og bomavgift er inkludert i prisen. Prisen blir billigere ved langturer og lengre tids bruk.
  • Brukereid og non-profit
  • Her kan du finne våre biler i Oslo

Bilkollektivet er 100% delt og eid av medlemmene. Det kaller vi ekte delingsøkonomi!


Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev