Hvorfor er Bilkollektivet smart?

Er du en av mange som synes det er upraktisk å eie bil i byen, men har behov for bil av og til? Lurer du på om bildeling kanskje kan være noe for deg, men trenger litt mer info om hvordan det fungerer og hvorfor det er smart?

For å hjelpe deg som ennå sitter på gjerdet har vi spurt medlemmene våre om hvorfor de velger non-profit bildeling og hvordan Bilkollektivet gjør hverdagen enklere.

Mye har skjedd når det gjelder bil og mobilitet de siste årene. For urbane og fremtidsrettede mennesker er ikke bil lenger et statussymbol, men et praktisk transportmiddel når gange, sykkel og kollektivtransport ikke er tilstrekkelig.

Bor man i byen er det få argumenter igjen for å eie egen bil, både økonomisk, praktisk og miljømessig. Gateparkering forsvinner til fordel for bedre fremkommelighet med sykkel og gange, og å finne ledig parkering blir stadig vanskeligere. Som et av Bilkollektivets medlemmer har uttalt, brukte han mer på parkeringsbøter i måneden enn det han nå bruker på Bilkollektivet.

Derfor er mange som nå ser seg om etter alternativer til å eie bil. Skal man leie av naboen, bruke bybil eller velge bildeling? Og, hva er egentlig forskjellen på kommersiell bildeling og non-profit bildeling, som Bilkollektivet? Markedet kan være kronglete å navigere, og det kan være vanskelig å få overblikk over fordelene med bildeling før man har testet det i praksis, over tid. Vi har spurt medlemmene våre om «hvorfor Bilkollektivet er smart», og her finner du noen av grunnene til hvorfor medlemmene våre sverger til non-profit bildeling:

Økonomi

” Å leie en uke på sommeren ser dyrt ut, men lag regnestykket for å eie egen bil i året mot å leie når du trenger, så er det klart hvem som er vinneren økonomisk sett. Jeg anbefaler alle som ikke er avhengig av bil i det daglige til å være med i Bilkollektivet for både miljøet og egen lommeboks skyld.”

– Bente Aimee Borren

Sondre square
Sondre Sveen (Foto privat)

“For oss ble Bilkollektivet enklere, billigere og mer miljøvennlig enn å eie egen bil. Med Bilkollektivet slipper vi løpende utgifter for noe vi ikke bruker, og vi slipper tenke på vedlikehold”

Sondre Sveen

“Bildeling gir oss økonomisk forutsigbarhet. Vi har god oversikt over hva vi bruker på bil, og vi slipper store, uforutsette regninger på vedlikehold, forsikring o.l.”

Kenneth Nilsen og Hilde Bliksrud

“Eg betalar ikkje for alle dei timane og dagane eg ikkje brukar bil.”

Anny Skarstein

«Som medlem av Bilkollektivet blir bilutgiftene dine garantert mindre enn om du skulle ha din egen bil»

John Linekro

«Det er en veldig gjennomsiktig prisoversikt, som gir større forutsigbarhet i hva man skal betale. At kilometerpris inkluderer drivstoff og bompenger gjør også at man slipper “ekstraoverraskelser” på regningen.

Jeg har prøvd andre bildelingtjenester, og de er rett og slett ikke like gode som Bilkollektivet, i mine øyne, når det kommer til prisforutsigbarhet, oversikt og generell trygghet.»

– Ingrid Nordbo

Roar Pettersen square
Roar Pettersen (Foto: privat)

“Totalt sett sparer jeg masse penger på å ikke ha en egen bil stående parkert mesteparten av døgnet, i tillegg til at jeg har leid ut min egen parkeringsplass”

Roar Pettersen

Vi har loggført alle bilutgifter over 1,5 år etter å ha blitt bilfrie. Vi bruker ca 2 500,- per mnd nå i snitt vs. ca. 6 500,- tidligere. Og det fungerer meget bra med å bruke Bilkollektivet med 2 barn. Hørt mange som sier at de “må” ha bil siden de har barn, men veldig mye kan løses med elsykkel + Bilkollektivet! :)»

Arthur Pogosov

Tilgjengelighet og fleksibilitet

“Som en ung kvinne som bor midt i byen dekker kollektiv mesteparten av behovet mitt til det daglige, mens jeg oftest trenger bil i helgen når jeg drar på tur. Med bilkollektiv har jeg en rekke biler tilgjengelig i umiddelbar nærhet, og jeg slipper å stresse om hvor f.eks. jeg skal parkere egen bil.

Alexandra Diem

“Eg har den bilen eg treng, når eg treng han, der eg treng han. Liten elbil når eg skal på tur åleine, firehjulstrekk når eg skal på hytta på ruskeføre, kassebil når studenten skal flytte eller Tesla for ultimat luksus.”

Anny Skarstein

“Med medlemskap i Bilkollektivet har vi tilgang til forskjellige biler til ulik bruk. Det passer oss perfekt!”

Kenneth Nielsen og Hilde Bliksrud
Hilde og K med bil for handen
Kenneth Nielsen og Hilde Bliksrud (Foto: privat)

«Som medlem av Bilkollektivet kan du for hver tur velge den bilen som best dekker ditt behov. Det er nesten som å ha en egen stor bilpark!»

John Linekro
Studentmedlem Bilkollektivet
Keyhan Ahmadi (Foto: privat)

“Sykt enkelt å bestille og planlegge, sykt bra biler og sykt bra priser! Nå får jeg kjørt lange turer med venner og høre på høy musikk i bilen, og slipper å måtte lete etter parkeringsplasser i sentrum. Alt er ‘set and steady’. Dere er helt råe <3”

Keyhan Ahmadi

«Vi bor midt i Oslo sentrum og trenger bil av og til. For det meste går vi og bruker kollektivtilbud. Bilkollektivet passer for oss til å kjøre ut av byen på kortere og lengre turer»

Hanne Mjøen

Det praktiske

“Det einaste vedlikehald eg har ansvar for, er vask ved retur. Ingen hjulskift, oljeskift eller EU-kontrollar å tenkje på.”

Anny Skarstein

«For oss som har hund, er det ikke alltid lov med hund på busser hvis man skal langt, og man må derfor ofte ty til bil når man skal til fjells. At det er lov med hund i bur i bagasjen på alle bilkollektivet-biler gjør livet enklere sammenlignet med konkurrentene»

Mathias Undheim Vestgård

«Å være medlem av Bilkollektivet er først og fremst en praktisk ting: gode biler for et hvert behov»

Lena Müller
Lena Muller small
Lena Müller (Foto: privat)

«Bilkollektivet er sabla bra fordi: Jeg slipper å ordne med verksted og dekkskift, og jeg slipper å finne/betale for parkeringsplass!»

Hanne Skallerud

Miljø

«Som medlem i Bilkollektivet er du med på laget som viser den viktigste løsningen på privat transport framover»

John Linekro

«Vi kjører ikke bil like ofte som vi ville ha gjort om vi hadde hatt egen bil. Barna elsker også å leke på parkeringsplassen vår, som vi bruker som en del av hagen.»

Rune Mandt

«At vi ikke eier egen bil, gjør oss automatisk miljøvennlige i hverdagen»

Kenneth Nielsen og Hilde Bliksrud
John Lineikro small 1
John Linekro (foto: privat)

Medlemskapet gir en god følelse: av å bidra inn en bevegelse for et bedre miljø, et kollektivt løft for en fremtid som betinger at vi tenker nytt og alternativt»

Lena Müller

Generelt

Angela Amoroso small
Angela Amoroso (Foto: privat)

«Bilkollektivet er den beste bilutleieren ute på markedet i alle kategorier. Bra service, enkel lås og start i app, finnes alltid godt med biler, for lange turer så vel som en snabb tur til en rimelig pris. Garantert best på pris»

Antonio Naesgrd

«Vi har vært med i bilkollektivet en del år nå, og er kjempefornøyd med både biler og service. Skulle det være “noe” som ikke er som det skulle, får vi alltid svar når vi skriver eller ringer. Altså: en god dialog i tillegg til et bra tiltak for oss som bor i byen»

Angela Amoroso

«Vi er sikre på at bilene vi bruker er nye modeller som er trygge for barna, og at bilene er skodd for vinter/sommer»

Rune Mandt

«Jeg slipper å eie en bil som bare blir brukt noen få ganger i året.»

Mette Andrea Jensen

«Jeg solgte bilen og meldte meg inn i Bilkollektivet. Jeg har ikke angret én eneste gang på den avgjørelsen.»

Sigve Sandvik Lærdal
Sigve Sandvik Laerdal small

Slik fungerer Bilkollektivet:

Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev