Bilkollektivet blir hyllet av Hiphop-bandet Sinsenfist i ny låt

Det er mange fordeler med å leie fremfor å eie bil, spesielt i Oslo. Det formidler Sinsenfist i sin nyeste låt, «Bilkollektivbil». Bilkollektivet er rørt over gesten, og sponset bandet med biler til musikkvideoen.

Det er mange fordeler med å leie fremfor å eie bil, spesielt i Oslo. Det formidler Sinsenfist i sin nyeste låt, «Bilkollektivbil». Bilkollektivet er rørt over gesten, og sponset bandet med biler til musikkvideoen.

Sinsenfist edited scaled
Sinsenfist

D

– Vi har jo mange fornøyde medlemmer, men dette er nok første gang noen har laget en låt om tjenestene våre, sier Haakon Hals ved Bilkollektivet.

Han er stolt av at tjenestene de leverer har blitt en del av hverdagen til mange Oslofolk. Fra å være et grasrotinitiativ blant venner i miljøbevegelsen, til å bli en av Norges største leverandører av bildeling, er virksomheten fremdeles tuftet på de ideelle verdiene som underbygger delingskulturen.

Hjerte og engasjement for byen

Etter at undergrunnsbandet Sinsenfist så dagens lys i et øvingslokale i Schouterrassen på Sinsen i 2012, har de seks medlemmene spilt på de fleste av Oslos små og store scener. Men bandet skiller seg ut fra mange andre i hip-hop-kulturen. Der mange i miljøet tar for seg den brutale hverdagsrealismen i urbane miljøer, er det mer atypiske tema som opptar medlemmene av Sinsenfist.

Oslo med fjorden, marka, lokalmiljøet og de tradisjonsrike vannhullene med sjel betyr mye for bandet. Grønne ambisjoner ser de som nødvendig for å ivareta alt de er glad i. Og det var ikke uten grunn av bandet laget en låt om nettopp bildeling. De bruker nemlig Bilkollektivet både for å frakte utstyr til spillejobber i Oslo, til å flytte møbler når de har dugnad, og som bandbuss på langtur.

– Gjennom Bilkollektivet får vi tilgang til moderne biler som fungerer godt til akkurat det vi trenger. Det er en veldig fleksibel tjeneste som passer godt til de ulike behovene vi har. I tillegg er det grønne delingsøkonomiske aspektet viktig for oss, og vi setter pris på at Bilkollektivet ikke handler om profitt, men om ekte deling, sier bandet i en felles uttalelse.

Da bandet spurte om en god pris for leie av biler til sin nye musikkvideo, regissert av Mathias Stavdal, var ikke Bilkollektivet vanskelige å be.

– Det er utrolig hyggelig at et band som Sinsenfist har lyst til å fremsnakke bildeling, så det var ikke noe å lure på. De deler verdiene våre når det gjelder sirkulærøkonomi og delingsløsninger, og det er jo ingenting som er bedre enn å bidra til at flere kan spre dette budskapet, sier Hals i Bilkollektivet.

På turné med biler fra Bilkollektivet

Ifølge Transportøkonomisk Institutt kan en bil på deling erstatte mellom 5 til 15 privatbiler. Både praktiske, økonomiske og verdimessige motiv er viktige for brukerne når de velger bildeling, viser deres nye rapport. Medlemmene i Sinsenfist stiller seg bak alle disse grunnene:

– Det er en vinn-vinn-situasjon for oss. Vi får tilgang til den type bil vi trenger når vi trenger den, og slipper å tenke på alle utgiftene ved å eie bil selv, sier bandet.

Hverdagen for et undergrunnsband består av mye øving og utprøving av ideer, i tillegg til spillejobber, og det er mye logistikk som skal på plass. Og selv om drømmen er å turnere i en egen, skranten varebil, har bandet lagt sin elsk på bildeling, og er flittige brukere av Bilkollektivet. Det ble inspirasjonen til den nye låten, «Bilkollektivbil». Sjekk den ut her:

Relaterte lenker


Bilkollektivet er 100% delt og eid av medlemmene. Det kaller vi ekte delingsøkonomi!


Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev