Oslo elsker å dele bil: Marte ble medlem nummer 10.000!

Bildelingstjenesten Bilkollektivet har hatt litt av et år. I Stavanger har de tredoblet bilparken og i Oslo melder mellom fire og fem hundre mennesker seg inn som medlem hver eneste måned. En av disse er Marte Danielsen Jølbo, som i sommer ble medlem nummer 10.000 i hovedstaden.

Slipper kollektivtransport under korona

Marte jobber som kurator og bor på Tøyen i Oslo. Etter å ha bodd et tiår i sykkelbyen København er hun godt vant med å klare seg uten bil. Hun har faktisk aldri eid en bil i hele sitt liv, og hun har ingen planer om å begynne nå.

– Jeg har aldri hatt behov for en bil. Det hadde ikke gjort livet noe enklere, det hadde bare blitt unødvendige utgifter, forteller hun.

Likevel innrømmer hun at det har oppstått situasjoner hvor hun gjerne skulle hatt en bil tilgjengelig. Bilkollektivet ble svaret.

– Jeg var på en hyttetur på Vestlandet tidligere i år med søsteren min, som har vært medlem av Bilkollektivet i mange år. Hun ga meg en skikkelig innføring i fordelene og jeg fikk se selv hvor enkelt det var å bruke bilen og levere den igjen.

bilde14 e1597746871592
Marte liker friheten som kommer med å dele bil. Foto: Andri Papanicolas

Kort tid etter turen meldte Marte seg inn i Bilkollektivet, etter å ha lest seg opp på de forskjellige bildelingsaktørene. 

– Jeg kjenner flere som er medlem av Bilkollektivet, så valget var enkelt. Siden jeg meldte meg inn har jeg benyttet meg av bilene to ganger, for å kjøre og hente ting i forbindelse med en flytting. Det passer meg perfekt at jeg har en bil tilgjengelig akkurat når jeg har behov, og ellers ikke trenger å tenke noe på det.

Fremover tenker hun å benytte seg av bil til å ta flere dagsturer med samboeren og bruke den til større ærender hvor sykkel blir vanskelig.

– Spesielt nå med korona er det deilig å vite at vi kan kjøre bil og komme oss litt bort uten å være avhengig av kollektivtransport.

Dette er Bilkollektivet:

  • For å melde deg inn i Bilkollektivet kjøper du en andel, som blir tilbakebetalt når du melder deg ut
  • Du betaler en månedskontigent på 96 kroner, og ellers bare for bruk
  • Eksempel på pris for bruk av bil, er kr 36 kr/time og 3,60 kr/km for en bil i mellomklassen. Drivstoff og bomavgift er inkludert i prisen. Prisen blir billigere ved langturer og lengre tids bruk.
  • Brukereid og non-profit

Bil, kun når du trenger det.

Jo flere medlemmer, jo flere fordeler

Lite visste Marte at da hun registrerte seg som medlem hos Bilkollektivet ble hun intet mindre enn medlem nummer 10.000 i Oslo. Da hun fikk telefonen ble hun først litt skeptisk, innrømmer hun.

– Jeg ble ringt av en Haakon i Bilkollektivet. Da jeg skjønte hvem det var trodde jeg han ringte for å si at jeg hadde gjort noe galt, sier hun og ler.

Den som slo på tråden var altså Haakon Hals, markedssjef i Bilkollektivet. Han synes det er spennende at de nå har nådd en ny milepæl for antall medlemmer, og mener det er tydelig at nordmenn liker å dele bil. Dette sørger også for at deres tjeneste stadig blir bedre.

– Jo flere medlemmer vi får, jo bedre blir tilbudet. Alt som betales inn går til å utvide bilparken og gi medlemmene enda flere fordeler. Vi fungerer som et spleiselag hvor alt skal gå tilbake til felles fordeler, understreker han.

BILDE7 e1597924462632
Marte Danielsen Jølbo med Morten Munch-Olsen og Haakon Hals i Bilkollektivet.
Foto: Andri Papanicolas

En av fordelene er at de stadig utvider bilparken med et større utvalg av biler og flere av de mest populære modellene.

– Den mest populære modellen vår er Jaguaren. Vi starta med fire Jaguarer for gøy, men den har vært booket så mye at vi nå tilbyr 16 av samme modell. Det er en veldig god og robust bil å kjøre, perfekt for lengre turer, noe mange medlemmer låner bil til.

I dag har Bilkollektivet 500 biler i Oslo. Fortsetter veksten som nå kan det ventes flere nye, spennende fordeler fremover, kan Haakon love.

– Vi har sett en veldig positiv utvikling det siste året. Tidligere var det vanlig med om lag 60 nye innmeldinger i måneden, men nå er vi oppe i fire til fem hundre månedlig. Det er ingen tvil om at nordmenn ønsker seg bil når man trenger det og friheten til å ikke tenke på det ellers. 

Og er det en som skal nyte friheten med bil akkurat når det trengs, så er det Marte, som fikk to gratis døgnleier av bil som en takk for sin viktige innmelding, slik at hun og samboeren kan dra på en langtur. God tur!

Lyst til å dele bil? Les mer om medlemskap for privatpersoner, studenter og bedrifter her!

Del denne saken
FacebookLinkedInTwitter

Bil kun når du trenger det

Meld deg på vårt nyhetsbrev