Bilkollektivet lanserer "bilfri" bildeling i Oslo

 

For å gjøre mobilitet i byen enda enklere og mer miljøvennlig tilbyr vi nå også elsykler. Både vanlige elsykler og elektriske varesykler med lasteplan er nå tilgjengelige for reservasjon av våre medlemmer. 

De første syklene er utplassert på Grunerløkka og Rodeløkka, og er klare for reservasjon fra medlemssidene. Om etterspørselen er god vil vi åpne for ytterligere mobilitetspunkter med biler og elsykler til våren 2019.

 

ÅPNINGSTILBUD TIL VÅRE MEDLMMER!

I en begrenset periode, ut oktober, vil medlemmer kunne reservere en
elsykkel for kun kr 10,-pr time og
varesykkel for kr 25,- pr time.

 

Etter kampanjeperioden vil prisen være:

 

Elsykkel:     

kr 25 pr time

Varesykkel:

kr 30 pr time

 

Instruks for bruk av syklene mottas på epost ved reservasjon

 

Bilkollektivet har inngått samarbeid med grunderselskapet Maaslev om å tilby både bildeling og bilfri mobilitet i Oslo. Ideen er å skape mobilitetspunkter der man kan benytte seg av både biler, elsykler og lastesykler ut i fra behov.

«Halvparten av bilkjøringen i Oslo er under 5 km. Da er det bedre å bruke elsykkel. Det er raskere, enklere, hyggeligere og uten problemer med å få parkert,» sier daglig leder Jan Tore Endresen i Maaslev.

Uber har nylig erfart det samme når de har testet ut elsykler som alternativ til sine biler - Elsykler er attraktivt for korte reiser i bysentrum, ifølge Endresen.

Mobilitetspunktene skal gjøre det enklere for enda flere å teste ut hvordan man kan greie seg uten egen bil – eller kutte ut bil nummer 2. Våre snart 8 000 medlemmer får nå tilgang til alt fra elsykkel og lastesykkel via småbil og SUV, til 9-seters minibuss og varebil. Alt profesjonelt driftet og enkelt tilgjengelig via en App. Det er ingen andre som er i nærheten av et like godt produkt, sier Morten Munch-Olsen i Bilkollektivet.