Epleslang og Bilkollektivet

Fyller bilene til taket med epler

Anne Dubrau og Elin Wyller, Daglig Leder og Ass. Daglig Leder i Epleslang 

 

Epleslang er en sosial bedrift som ansetter mennesker med funksjonshemning til å plukke epler fra private hager der de får lov. Eplene presses så på en lokal gård og selges i lokale butikker. Bedriften som i 2013 ble kåret til "Årets sosiale entreprenører" er flittige brukere av Bilkollektivet, og hver høst kjører de fra hage til hage og fyller varebilene til taket med epler.

 

Hva var grunnen til at dere valgte å bli medlem i Bilkollektivet?

«Som nyoppstartet og miljøbevisst bedrift med ett lite budsjett var det naturlig å se etter et bildelingsalternativ. I tillegg bruker vi kun biler under 8 intensive uker i året, og gjerne flere biler også. Hos Bilkollektivet kan vi leie alle biler vi trenger til en god pris, og ikke minst god service!»

 

Hvordan bruker dere Bilkollektivet i bedriften?

«Vi leier 2 varebiler i 8 uker som vi bruker når vi kjør rundt til alle hagene vi plukker epler i. Disse fyller vi til taket med epler! Uten disse hadde det vært umulig å få fraktet alt vi trenger av utstyr og frukt. I tillegg kan våre samarbeidspartnere som hjelper oss med plukkingen bli medbrukere i vårt medlemskap hvis de ikke har tilgang til egen bil! Da sikrer vi at alle kan komme dit de skal. Det er veldig praktisk at Bilkollektivet har alle typer og størrelser av biler, hvilket passer oss som har en variert hverdag med forskjellige behov for bil.»

 

Hvilke fordeler gir bildeling og Bilkollektivet for bedriften?

«Først og fremst så slipper vi kjøpe egen bil, og kan leie bil etter behov. Vi slipper også å tenke på forsikring, masse forskjellige avgifter som finnes, og hvis noe skulle skje med bilen er det Bilkollektivet som tar seg av den. Noe uforutsett skjer hver høstsesong, og det er veldig deilig å vite at dere ordner med en ny bil neste dag slik at vi kan fortsette med å plukke epler uansett! Dette gir oss trygghet og stabilitet i hverdagen.»

«Tusen takk for at dere er så utrolig imøtekommende og har fantastisk service!»

 

 

Bilkollektivet på Epleslang